Δελτίο τύπου - ΓΣ ΣΕΦΑ 10-5-2020
13/05/2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΜΑΖΙΚΗ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Φ.Α. ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Α
 
Μία ξεχωριστή, καινοτόμα  διαδικασία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10-5-2020 από τον Σ.Ε.Φ.Α. Πρόκειται για τη Γενική Συνέλευση του Σ.Ε.Φ.Α. με την πλατφόρμα που διέθεσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και έδωσε την δυνατότητα να συμμετέχουν πάνω από 480 φροντιστές στην συζήτηση. Ήταν μια σημαντική στιγμή στην ιστορία του Συλλόγου που έδειξε ότι μπορεί να προσαρμόζεται και με μεγάλη επιτυχία στην εποχή της κρίσης, ανοίγοντας νέους δρόμους και για το μέλλον.
 
Στην Συνέλευση την οποία άνοιξε ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Φ.Α. Σπύρος Δαμιανός, χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. Γ. Χατζηθεοδοσίου ο οποίος τόνισε ότι θα είναι στο πλάι των Φροντιστών, όπως και στο προηγούμενο διάστημα, στην κρίσιμη φάση της Οικονομικής κρίσης που έρχεται, ενώ ακόμα η υπόθεση της πανδημίας δεν έχει κλείσει.
 
Την Συνέλευση απασχόλησαν ιδιαίτερα σημαντικά θέματα.
 
  • Πραγματοποιήθηκε ολοκληρωμένη ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Ο.Ε.Φ.Ε. Γιάννη Βαφειαδάκη για τα αιτήματα του Κλάδου, τις πρωτοβουλίες της Ο.Ε.Φ.Ε. και τις κατακτήσεις του Κλάδου στην δύσκολη περίοδο που πέρασε, αλλά και στα αιτήματα που τίθενται ως αιχμές για το επόμενο διάστημα (προγράμματα για να στηριχθεί η προσπάθεια εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού των Φροντιστηρίων για να μπορούν να ανταποκριθούν στην τηλεκπαίδευση, voucher κ.λ.π.) Ο απολογισμός αυτός όπως και η συμμετοχή του Σ.Ε.Φ.Α. στην οποία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Φ.Α. Σπύρος Δαμιανός έγιναν ομόθυμα αποδεκτοί.
  • Έγινε μια ιδιαίτερα διαφωτιστική ενημέρωση για την προετοιμασία των Φροντιστηρίων για την επανέναρξη της λειτουργίας από τον Κωνσταντίνο Ντελέζο, Καθηγητή Πανεπιστημίου- Υγιεινολόγο MSC, ειδικό για θέματα κορωνοϊού. Στην συζήτηση υιοθετήθηκε η απόφαση της Ο.Ε.Φ.Ε.  να δοθεί κατεύθυνση να λειτουργήσουν τα Φροντιστήρια και στο επόμενο διάστημα με τηλεκπαίδευση , με την τελική απόφαση να είναι υπόθεση του κάθε Φροντιστή με βάση την νομιμότητα.
  • Έγινε μία ολοκληρωμένη φοροτεχνική ενημέρωση από τον Οικονομικό Επόπτη του Ε.Ε.Α. και Φοροτεχνικό της Ο.Ε.Φ.Ε. Παναγιώτη Παντελή και απαντήθηκαν ερωτήσεις. Όπως τονίστηκε, ήταν μία ιδιαίτερα χρήσιμη ενημέρωση.
  • Συζητήθηκε το θέμα της επανέναρξης των μαθημάτων στα Φροντιστήρια, ζητήματα της θερινής περιόδου, ενώ αποφασίστηκε να οργανωθούν εξετάσεις σε όλες τις τάξεις για να υπάρχει έλεγχος και εικόνα του επιπέδου των μαθητών. Την εισήγηση για όλο τον σχεδιασμό έκανε ο Γ.Γ του Σ.Ε.Φ.Α.  Γιώργος Τσολάκος.
  • Από τον ίδιο έγινε παρουσίαση της προετοιμασίας και τροποποιήσεων στην διαδικασία των Επαναληπτικών Θεμάτων τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 16/5-17/5 και 23/5-24/5.
  • Αποφασίστηκε να οργανωθεί Ημερίδα για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό στις 31-5, με την αξιοποίηση του Ε.Ε.Α. Την εισήγηση για αυτή την πρωτοβουλία αλλά και για άλλα Σεμινάρια έκανε ο Α΄Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Φ.Α. Δήμος Ευσταθόπουλος.
  • Τέλος το λόγο πήρε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Φ.Α., Χρήστος Τσίτος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της κοστολόγησης για την εξ αποστάσεως και τη δια ζώσης διδασκαλία.
 
 Ήταν μία ουσιαστική στιγμή στην πορεία του Σ.Ε.Φ.Α. που αξιοποιώντας τις τεχνολογικές δυνατότητες με την βοήθεια και του Ε.Ε.Α. μπόρεσε να πραγματοποιήσει μία μαζική, ουσιαστική διαδικασία.