Τα Επαγγέλματα του Μέλλοντος
10/11/2019
Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, η ημερίδα «ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ» που διοργάνωσε στον πολυχώρο ΑΘΗΝΑΪΣ το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με την αρωγή των Σ.Ε.Φ.Α. και Ο.Ε.Φ.Ε.

Την εκδήλωση στην κατάμεστη από 1.000 και πλέον άτομα αίθουσα, παρακολούθησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από όλες τις περιοχές της Αττικής.

Κεντρικός ομιλητής και εισηγητής ήταν ο Δρ Κωνσταντίνος Κότιος, σύμβουλος σταδιοδρομίας, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της καταξιωμένης στο χώρο του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, εταιρείας ‘’Employ”. Ο κ. Κότιος, για 3 περίπου ώρες, ανέλυσε τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας στα επόμενα χρόνια, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

Στην ημερίδα παραβρέθηκε σύσσωμο σχεδόν το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής (Σ.Ε.Φ.Α.), μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (Ο.Ε.Φ.Ε.), μέλη του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και μέλη του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Σ.Ε.Φ.Α. και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α., κ. Σπύρος Δαμιανός, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ευχαρίστησε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για την διαρκή υποστήριξή του στο μεγάλο έργο που επιτελεί για την κοινωνία μας το νόμιμο Ελληνικό Φροντιστήριο.

Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος βρισκόταν σε ταξίδι στο εξωτερικό, εκπροσώπησε ο κ. Νίκος Κογιουμτσής, Β΄ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη σημασία που δίνει το Επιμελητήριο στην Εκπαίδευση των νέων της χώρας μας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ο.Ε.Φ.Ε. και υπεύθυνος της συμβουλευτικής υποστήριξης επιχειρήσεων του Ε.Ε.Α., κ. Γιάννης Βαφειαδάκης, ο οποίος εκπροσώπησε και τη Γ.Σ.Β.Ε.Ε. ως Β΄ Αντιπρόεδρός της.

Ο κ. Βαφειαδάκης κλείνοντας την ομιλία του έδωσε και το στίγμα της εκδήλωσης προτρέποντας τους παρευρισκόμενους μαθητές με τη ρήση του Κομφούκιου:«Διάλεξε μια δουλειά που σ’ αρέσει και δε θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου»