Ανακοίνωση Σ.Ε.Φ.Α.
30/11/2022Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής (Σ.Ε.Φ.Α.), με μέλη μας νόμιμες και αδειοδοτημένες δομές Καθηγητών, νιώθουμε την ανάγκη να υπενθυμίσουμε στην εκπαιδευτική κοινότητα ότι:

·  Ο σεβασμός της νομιμότητας είναι η βάση για την λειτουργία των φροντιστηρίων καθώς και κάθε εκπαιδευτικής δομής. Σ΄ αυτή την βάση θα πρέπει να αντιμετωπίζεται κάθε πρόβλημα που ανακύπτει.

· Οι αργίες στα φροντιστήρια έχουν ρυθμιστεί με υπουργικές αποφάσεις. Είναι δεδομένες, μη συζητήσιμες, μη διαπραγματεύσιμες.

·   Θεωρούμε αδιανόητο να διώκεται κάποιος με αφορμή την συνδικαλιστική του ιδιότητα είτε πρόκειται για εργαζόμενο καθηγητή είτε πρόκειται για ιδιοκτήτη εκπαιδευτικό φροντιστή. Οι συνδικαλιστικές διαφορές δεν μπορεί και δεν πρέπει να λύνονται με επίκεντρο τον χώρο του Φροντιστηρίου ή με εντάσεις και πρακτικές που δημιουργούν πρόβλημα στην φροντιστηριακή λειτουργία και τους μαθητές.

Οι παραπάνω αποσαφηνίσεις γίνονται με βάση την εμπειρία χρόνων από προβλήματα που έχουν προκύψει και πάντα στην βάση αρχών.

 

 

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Φ.Α.

Ο Πρόεδρος

Σπύρος Δαμιανός