ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕΦΑ ΣΤΗ ΓΣ ΤΗΣ ΟΕΦΕ
14/10/2021
Δελτίο τύπου

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής -ΣΕΦΑ συμμετείχε δια των αντιπροσώπων του στη Γενική Συνέλευση της Ο.Ε.Φ.Ε. στο Ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ», με την αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της Συνέλευσης, η οποία ήταν  η πρώτη που υλοποιήθηκε δια ζώσης  και χαρακτηρίστηκε από την πολύ υψηλή συμμετοχή ήταν:

1) Ενημέρωση από τον Πρόεδρο για θέματα τρέχουσας επικαιρότητας
2) Τροποποίηση του Άρθρου 13 παρ.2 του καταστατικού της Ο.Ε.Φ.Ε.
3) Οικονομικός απολογισμός
4) Διοικητικός απολογισμός
5) Υγειονομικό Πρωτόκολλο λειτουργίας των Φροντιστηρίων
6) Προτάσεις Ο.Ε.Φ.Ε. για την απλοποίηση της αδειοδότησης των Φροντιστηρίων  
7) Φοροτεχνική ενημέρωση από τον κ. Π. Παντελή (Ειδικότερα για τα “My Data”)
8) Επαναληπτικά θέματα 2021-2022-Τράπεζα Θεμάτων
 
Στην Συνέλευση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και  Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, καθώς και ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), κ. Γιώργος Καββαθάς. Και οι δύο επεσήμαναν τα προβλήματα που από κοινού με την Ο.Ε.Φ.Ε. αντιμετωπίστηκαν σ΄ όλη τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας και τα προβλήματα και τις προκλήσεις του αμέσως επόμενου διαστήματος. Και οι δύο τόνισαν ότι θα είναι σταθερά στο πλάι των αιτημάτων και των διεκδικήσεων των Φροντιστών. Αναμφίβολα, η παρουσία αυτών των κορυφαίων στελεχών τίμησε την Γενική Συνέλευση και  δείχνει το κύρος και το ρόλο που έχει κατακτήσει πια η Ομοσπονδία όπως επίσης και το βάθος και το εύρος  των συμμαχιών που έχει διαμορφώσει. 
 
Ξεχωριστά συζητήθηκε η πρόταση του Δ.Σ. της Ο.Ε.Φ.Ε. για την  τροποποίηση του Άρθρου 13 παρ.2 του καταστατικού της Ο.Ε.Φ.Ε., ώστε να μην υπάρχει ο περιορισμός των δύο θητειών για την εκλογή του Προέδρου της Ομοσπονδίας. Η εισήγηση για την τροποποίηση του συγκεκριμένου άρθρου πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο του ΣΕΦΑ και μέλος του ΔΣ της ΟΕΦΕ κ.Σπύρο Δαμιανό. Η πρόταση συζητήθηκε διεξοδικά μέσα σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού και σοβαρού προβληματισμού, όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Φ.Ε. κ. Γιάννης Βαφειαδάκης. Το σώμα των Αντιπροσώπων υιοθέτησε αυτή την πρόταση με 85 ψήφους υπέρ, 21 ψήφους κατά, ενώ 2 ψήφισαν «παρών». Έτσι, η τροποποίηση θα συμπεριληφθεί στο Καταστατικό της Ο.Ε.Φ.Ε.
 
Συζήτηση έγινε και για τα άλλα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης για τα οποία εγκρίθηκαν οι εισηγήσεις του Δ.Σ. Η Ομοσπονδία έτσι, συνεχίζει την πολύμορφη, επιτυχημένη πορεία της, με συνοχή, συμμάχους στα δίκαια αιτήματά της και σαφείς στόχους και προτεραιότητες.